oDesk Search Engine Optimization Test Answers
oDesk Search Engine Optimization skill Test UPDATED Answers 
| Question:   1 | 
| Which   of the following search engines or directories provides the   directory  search results for Yahoo? | 
| Ans:    B | 
| Question:   2 | 
| Which   of the following statements regarding website content are correct? | 
| Ans:   A | 
| Question:   3 | 
| What   is Keyword Density? | 
| Ans: D | 
| Which   of the following statements about the Google Sitemap are correct: | 
| Ans: A | 
| Question:   5 | 
| Are   RSS/Atom feeds returned in Google’s search results? | 
| Ans: B | 
| Question:   6 | 
| What   does the term Keyword Prominence refer to? | 
| Ans:   C | 
| Question:   7 | 
| Which   of the following factors does Google take into account  while assessing whether or not a website is an authority website? | 
| Ans: A,B,C | 
| Question:    8 | 
| What   is Anchor Text? | 
| Ans: C | 
| Question:   9 | 
| If   you search for the term “iq test” in the Word Tracker keyword  suggestion tool, will it return the number of independent searches for the term “iq”? | 
| Ans: B | 
| Question:   10 | 
| What   is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties  in order to filter off traffic to another site called? | 
| Ans:   D | 
| Question:    11 | 
| Do   search engines such as Google detect unnatural linking patterns by   checking  the Class C IP address of the page where the link to the website originates? | 
| Ans: A | 
| Question:    12 | 
| Ans: B | 
| Question:   13 | 
| While   grading your website, Google gives credit to outbound links pointing  to authority websites? | 
| Ans:   B | 
| Question:    14 | 
| Which   of the following URLs can the Google search engine spider? | 
| Ans: E | 
| Question:   16 | 
| What   does the 302 server response code signify? | 
| Ans:   D | 
| Question:   17 | 
| Which   of the following statements is correct with regard to the description meta   tag? | 
| Ans: D | 
| Question:   18 | 
| State   whether true or false.The Yahoo Directory listing is a free service for   commercial sites. | 
| Ans: A | 
| Question:   19 | 
| Which   of the following statements is correct with regard to the images within a   webpage? | 
| Ans: B | 
| Question:   20 | 
| Ans:   B | 
| Question:    21 | 
| Which   of the following facts about Alexa are correct? | 
| ANS: A | 
| Question:   22 | 
| Google   looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells links,   what action/s does Google recommend to avoid being penalized? | 
| Ans: C | 
| Question:    23 | 
| Which   of the following actions could get you banned by Google? | 
| Ans:    A | 
| Question:    24 | 
| Which   of the following statements about Google’s technical and quality guidelines   is true? | 
| Ans: B | 
| Question:   25 | 
| Ans: D | 
| Question:    26 | 
| All   major search engines are case sensitive. | 
| Ans: B | 
| Question:    27 | 
| While   optimizing your website it is important to generate the right type of   traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard? | 
| Ans: B | 
| Question:    28 | 
| Which   of the following factors contribute towards link popularity of a website? | 
| Ans: A,B,C,D | 
|  Question:    29 | 
| Search   engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”)   within the webpage. What are these common words called? | 
| Ans: D | 
| Question:    30 | 
| Which   of the following activities could be looked down upon by Google as per their   quality guidelines? | 
| Ans:   B,C | 
| Question:    31 | 
| Which   of the following statements about RSS are correct? | 
| Ans: A | 
| Question:    32 | 
| _________   is usually the best web page to get linked to while receiving a themed   in-bound link from another website. | 
| Ans: D | 
| Question:   33 | 
| Which   of the following can be termed as good keyword selection and placement   strategies? | 
| ANS: A,   D | 
| Question:    34 | 
| If   your site is not appearing in Google search results because of some unethical SEO practices in the   recent past, _________________. | 
| Ans:    D | 
|  Question:    35 | 
| Ans: A,   B, D | 
| Question:    36 | 
| A   Hallway Page is used to: | 
| Ans: D | 
|  Question:    37 | 
| Which   of the following free tools/websites could help you identify which city in   the world has the largest search for the keyword – “six sigma”? | 
| Ans: D | 
|  Question:    38 | 
| Ans: C | 
| Question:    39 | 
| State   whether the following statement is true or false.A Sitemap provides a list of   internal links to user accessible pages on a website. | 
| Ans: A | 
| Question:    40 | 
| What   is the function of “indexer” part of the Google search engine? | 
| Ans:    D | 
| Question:    41 | 
| Which   of the following conditions will Google treat favorably from the ‘Relevancy’   perspective? | 
| Ans: D | 
| Question:    42 | 
| Some   words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is   performed by the link: operator? | 
| ANS:    C | 
| Question:    43 | 
| Which   of the following factors have an impact on the Google PageRank? | 
| ANS:    A | 
| Question:    44 | 
| What   is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of   reputability/validity? | 
| ANS:   C | 
| Question:    45 | 
| Why   is it a bad idea from the seo perspective to host free articles and write ups   that are very common on the internet. | 
| ANS:   B | 
| Question:    46 | 
| The   following robots meta tag directs the search engine bots:<META   NAME=”robots” CONTENT=”noindex,nofollow”> | 
| ANS:    B | 
| Question:    47 | 
| _________________   use both crawlers and directories to generate relevant results. | 
| ANS:    D | 
|  Question:    48 | 
| Which   of the following statements is correct with regard to natural links? | 
| ANS:   C | 
| Question:    49 | 
| What   will happen if you type the words ‘Certification -Networking’ in the Google   search box? | 
| ANS:   D | 
| Question:     50 | 
| If   you enter ‘Help site:www.microsoft.com’ in the Google search box, what will   Google search for? | 
| ANS:   B | 
| Question:   51 | 
| Which   of the following statements about FFA pages are true? | 
| ANS:   B | 
| Question:    52 | 
| What   is the name of the search engine technology due to which a query for the word   ‘actor’ will also show search results for related words such as actress,   acting or act? | 
| ANS:   D | 
| Question:    53 | 
| If a   website’s search engine saturation with respect to a particular search engine   is 20%, what does it mean? | 
| NS: A | 
|  Question:   54 | 
| What   is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a   long tail keyword search? | 
| ANS:     A | 

0 মন্তব্য(সমূহ):
Post a Comment